Godmorgon!


Allt bra med er? Själv Sitter och lyssnar till den fantastiska rockgruppen; Bijelo Dugme - ah dem vet verkligen hur man piggar upp folk. Nej jag har inte berättat att dem kommer till Malmö 8/11, och så klart ska jag och min bästa vän med några till se dem - underbart! <3
Igår var nog min värsta dag - Sterling gick i konkurs = Vår resa till London till nyår blir inte av, så typiskt.
Bye, bye London. :(

Nej nu ska jag få lite plugg gjort! Men ni får ha det bäst.

Bijelo Dugme - tako ti je mala moja kad ljubi bosanac,
Bijelo Dugme - ne spavaj mala dok muzika svira,
dessa låtar är några bland dem bästa, givetvis finns det fler. .D


Lördagen den 25 oktober,

Nya hits,

Lady Gaga - Pokerface,
Kate Perry - Hot n cold,
Neyo - miss Independent (inte så ny, men låter tar allt pris!)

Neyo rocks! <3 , oh vad jag älskar honom. Skulle göra allt för att se honom igen live.

Har suttit och lyssnat på dessa tre låtar hela dagen - de är så bra!!
Nu ska jag gå och dega framför soffan, ha det bra!

Darin är så bra, :)


Darin ft Kat deluna - breathing your love - är så otroligt bra, ni måste höra den!
Idag ska jag hinna med mycket; skola, simma, plugga.
 
Gud vad Darin är bra. Bästa låten hitills. Just nu sitter jag och lyssnar på Darin ska strax gå och duscha och fixa mig inför skolan.

Ha det bra!

/
Stefani

”8000 barn har fötts in i slaveriet”


Mercy Senache är en av flickorna som utsätts för trokosi, ett rituellt slaveri. När hon var åtta år förlorade hon sin frihet samt sina mänskliga rättigheter. Hon har levt som slav i tretton år hos en präst som utnyttjade henne sexuellt och både som arbetskraft.

Trokosi slaveri har blivit en tradition att unga flickor lämnas bort av sina föräldrar för att bli utnyttjade hos präster. Detta är ett slaveri där kvinnorna får synda för sitt brott som någon i hennes har begått. Denna tradition har förbjudits världen över eftersom den bryter mot dem mänskliga lagarna, men ändå förekommer trokosi i Ghana.



Jag tycker att detta verkligen är hemskt. Och när jag läste att präster utnyttjar dessa flickor blev jag helt chockad. En präst ska representera kristendom och inte utnyttja dessa flickor sexuellt samt tvinga dem att föda hans barn. Fortfarande i Ghana tror man på övernaturliga krafter, och därför blir det svårare för att sätta stopp för prästerna och detta hemska slaveri fortsätter. Och att en flicka som inte har med brottet att göra, ska hon verkligen bli sexuellt utsatt i flera år bara för att hennes kusin, bror, mamma eller någon annan har begått ett brott?


Detta är ett otäckt kvinnoförtryck, gör inte FN och Amnesty något åt detta? Vi måste få stopp på detta. De som sa att man hade bekämpat slaveriet är bara fel eftersom det fortfarande förekommer i Ghana. Vi måste hjälpa familjerna att inse att detta inte är den rätta vägen att sända sin dotter för att synda hos en präst - jag tror inte att dem är medvetna var dem ger sig in på. Sådant fall bevisar bara att dem inte får den information vad de bör få, att sådant här kan man hantera på ett annat vis än att låta sin dotter bli slav i sina fina år.

Nej! Detta måste få ett stopp.

Det värsta med det hela är att prästerna utnyttjar dem sexuellt, de föder deras barn som i sin tur föds i slaveriet. Prästernas argument till detta är: Gudarna förlåter inte familjen förrän de skickar en ung, oskuld kvinna till templet för att sona synden. Det finns inget annat att familjen kan göra för att bli av med förbannelsen. Och om jag inte gjorde vad prästen sa, skulle gud straffa mig sa Mercy.

Mercy är idag 31 år gammal och är befriad. Hennes högsta önskan är att hennes barn får alla möjligheter hon inte fick då hon blev en trokosi. Men fortfarande idag finns det väldigt många unga barn, kvinnor som är en troski och blir sexuellt utnyttjad.

Det är inte första eller sista gången kvinnoförtryck i religionens namn uppstår - tragiska livsöden, eftersom man anser att detta är okej enligt religionen, tyvärr.






artikel från: http://www.aftonbladet.se/wendela/article3510551.ab


Låtarna ni måste lyssna på,

Är han inte het?  ;)


Har precis kommit hem från skolan och har precis bytat om till mysdress och så klart lyssnar jag på T.I s nya album. Ni måste lyssna på det - underbart <3
Här kommer lite förslag på låtar som ni måste höra på!

T.I. ft. Young Jeezy-She Can Get It
T.I - no matter what
Akon - right now (na na na)
Kanye West - Love Lockdown
Craig David - insomnia
Claude Kelly - Robbery


Nej, nu ska jag kila ner och koka en kopp te och titta på that 70'show och sen vid 7 kommer min bästa vän. <3 
Ha det bäst!

/
Stefani

Fick sparken på grund av sin sexuella läggning

Jag läste en artikel om att Johanna Korhonen som skulle ta över anställningen som chefredaktör för den finska tidningen, fick sparken igår på grund av att hon har ljugit om sin sexuella läggning.  Under intervjun sa Johanna att hon bor med sin sambo, dock stämmer inte detta eftersom hon egentligen är homosexuell.
När tidningen Lapina Kanska fick reda på detta fick hon sparken. Själv anser Johanna att detta var på grund av hennes sexuella läggning. "De erbjöd mig något mellan 90 000-100 000 euro om jag själv drar mig tillbaka med argumentet att min familj inte vill flytta till Lappland. Det var kränkande", säger Johanna Korhonen.

Personligen tycker jag att det är väldigt rörande att Johanna fick sparken eftersom hon var lesbisk. Samt att hon erbjöds pengar för att komma med en ursäkt att tacka nej till jobbet är ännu värre. Det kvittar väl om man är lesbisk eller inte, inte har det med ens kompetens att göra?
Om hon ändå valde att inte säga något om sin läggning är detta hennes ensak. Inte borde man få sparken på grund av det. I en demokrati borde man välja vilken läggning man vill vara utan att bli särbehandlad eller diskrimineras.

Diskriminering i arbetslivet får inte ske, ingen får eller skall nekas till en anställning om dem är homosexuella, bisexuella etc. Varje människa skall bedömas utifrån sin kunskap och kompetens och inte utifrån sin sexuella läggning. Alla individer är lika värda även om dem är homosexuella, bisexuella, transexuell etc. Det är upp till var och en om dem vill tala öppet om deras sexuella läggning.

Om dem har valt att hålla tyst om det är det deras val, och inte ska dem då ses som lögnare. I en demokrati borde man välja vilken läggning man vill vara utan att bli särbehandlad eller kränkt. Man är inte mindre värd om man är homosexuell eller bisexuell. I arbetslivet ska man gå efter kompetens och inte döma människor om de är lesbiska eller bögar.
Tycker att det är fruktansvärt att sådant händer.


http://www.dagensps.se/artiklar/sn/2008/10/02/163545/index.xml

RSS 2.0