"Mycket anabola på gym"

Jag läste en artikel häromdagen på http://malmolund.city.se/  där artikeln handlar om "mycket anabola på gym", " Mer än var tredje ung Malmökille som tränar på gym har någon gång erbjudits anabola steroider. Men även unga tjejer blir tillfrågade". Nu är det inte bara männen som gör det utan det har kommit ut att kvinnor också gör det. Och på en enkät där både män och kvinnor fick svara på om de någon gång har använt doping svarade 4 av 237 kvinnor att dem har, där 33 av 548 män svarade samma sak.

Att ta doping har blivit ett nytt samhällsproblem - fler och fler, både män och kvinnor börjar använda detta för att få den ideala kroppen. Jag anser att orsaken till denna ökning kan vara det dominerande utseendeidealet. Man har inte det perfekta utseendet om musklerna inte syns på ens vältränande kropp. 
Jag tycker också att vårt samhälle samt media ställer för stora krav på oss människor, om man inte har musklerna så är man inte perfekt - titta bara hur de nya reklamerna ser ut, alla män och kvinnor är vältränade, på männen syns musklerna. Däremot Madonna kan vara en stor förebild för kvinnorna, där dem flesta vill se ut som hon.

Man ta doping i tidig ålder och det är just då media påverkar oss ungdomar. För att lösa problemet måste man informera ungdomar vilka följder det innebär att använda doping, samt att man måste införa strängare regler ute på gymmen. Däremot tror jag att det största problemet ligger hos våra idrottsstjärnor - om dem tar doping, anser ju vi att det är helt okej att också göra, eftersom det är dem vi ser upp dig och dem som är våra förebilder.  Vad kan vi göra för att stoppa median - det kommer aldrig gå att stoppa median, däremot kan vi själva vara lite mer kritiska när det gäller vad som är rätt eller fel om vad som är det perfekta idealet?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0