Fick sparken på grund av sin sexuella läggning

Jag läste en artikel om att Johanna Korhonen som skulle ta över anställningen som chefredaktör för den finska tidningen, fick sparken igår på grund av att hon har ljugit om sin sexuella läggning.  Under intervjun sa Johanna att hon bor med sin sambo, dock stämmer inte detta eftersom hon egentligen är homosexuell.
När tidningen Lapina Kanska fick reda på detta fick hon sparken. Själv anser Johanna att detta var på grund av hennes sexuella läggning. "De erbjöd mig något mellan 90 000-100 000 euro om jag själv drar mig tillbaka med argumentet att min familj inte vill flytta till Lappland. Det var kränkande", säger Johanna Korhonen.

Personligen tycker jag att det är väldigt rörande att Johanna fick sparken eftersom hon var lesbisk. Samt att hon erbjöds pengar för att komma med en ursäkt att tacka nej till jobbet är ännu värre. Det kvittar väl om man är lesbisk eller inte, inte har det med ens kompetens att göra?
Om hon ändå valde att inte säga något om sin läggning är detta hennes ensak. Inte borde man få sparken på grund av det. I en demokrati borde man välja vilken läggning man vill vara utan att bli särbehandlad eller diskrimineras.

Diskriminering i arbetslivet får inte ske, ingen får eller skall nekas till en anställning om dem är homosexuella, bisexuella etc. Varje människa skall bedömas utifrån sin kunskap och kompetens och inte utifrån sin sexuella läggning. Alla individer är lika värda även om dem är homosexuella, bisexuella, transexuell etc. Det är upp till var och en om dem vill tala öppet om deras sexuella läggning.

Om dem har valt att hålla tyst om det är det deras val, och inte ska dem då ses som lögnare. I en demokrati borde man välja vilken läggning man vill vara utan att bli särbehandlad eller kränkt. Man är inte mindre värd om man är homosexuell eller bisexuell. I arbetslivet ska man gå efter kompetens och inte döma människor om de är lesbiska eller bögar.
Tycker att det är fruktansvärt att sådant händer.


http://www.dagensps.se/artiklar/sn/2008/10/02/163545/index.xml

Kommentarer
Postat av: A

så rätt! demokrati? vilket skämt!

2008-10-06 @ 15:28:57
URL: http://lukic.blogg.se/
Postat av: Stefanhum

Det är ofattbart att sådant kan hända? Jag vert inte om Sverige skiljer sig från Sverige, men det skulle förmoldigen kunde hända här. Att det finns inskränkat människor kommer vi aldrig ifrån. Men viktigt att det finns en lagstiftning, och att den verkligen efterföljs, mot alla sådan uppenbar diksriminering

2008-10-09 @ 14:58:28
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/
Postat av: E,s

så bra babe , mm håller med. helt cp att något sånt kan hända!! människor är idioter idag....

2008-10-09 @ 20:45:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0