”8000 barn har fötts in i slaveriet”


Mercy Senache är en av flickorna som utsätts för trokosi, ett rituellt slaveri. När hon var åtta år förlorade hon sin frihet samt sina mänskliga rättigheter. Hon har levt som slav i tretton år hos en präst som utnyttjade henne sexuellt och både som arbetskraft.

Trokosi slaveri har blivit en tradition att unga flickor lämnas bort av sina föräldrar för att bli utnyttjade hos präster. Detta är ett slaveri där kvinnorna får synda för sitt brott som någon i hennes har begått. Denna tradition har förbjudits världen över eftersom den bryter mot dem mänskliga lagarna, men ändå förekommer trokosi i Ghana.



Jag tycker att detta verkligen är hemskt. Och när jag läste att präster utnyttjar dessa flickor blev jag helt chockad. En präst ska representera kristendom och inte utnyttja dessa flickor sexuellt samt tvinga dem att föda hans barn. Fortfarande i Ghana tror man på övernaturliga krafter, och därför blir det svårare för att sätta stopp för prästerna och detta hemska slaveri fortsätter. Och att en flicka som inte har med brottet att göra, ska hon verkligen bli sexuellt utsatt i flera år bara för att hennes kusin, bror, mamma eller någon annan har begått ett brott?


Detta är ett otäckt kvinnoförtryck, gör inte FN och Amnesty något åt detta? Vi måste få stopp på detta. De som sa att man hade bekämpat slaveriet är bara fel eftersom det fortfarande förekommer i Ghana. Vi måste hjälpa familjerna att inse att detta inte är den rätta vägen att sända sin dotter för att synda hos en präst - jag tror inte att dem är medvetna var dem ger sig in på. Sådant fall bevisar bara att dem inte får den information vad de bör få, att sådant här kan man hantera på ett annat vis än att låta sin dotter bli slav i sina fina år.

Nej! Detta måste få ett stopp.

Det värsta med det hela är att prästerna utnyttjar dem sexuellt, de föder deras barn som i sin tur föds i slaveriet. Prästernas argument till detta är: Gudarna förlåter inte familjen förrän de skickar en ung, oskuld kvinna till templet för att sona synden. Det finns inget annat att familjen kan göra för att bli av med förbannelsen. Och om jag inte gjorde vad prästen sa, skulle gud straffa mig sa Mercy.

Mercy är idag 31 år gammal och är befriad. Hennes högsta önskan är att hennes barn får alla möjligheter hon inte fick då hon blev en trokosi. Men fortfarande idag finns det väldigt många unga barn, kvinnor som är en troski och blir sexuellt utnyttjad.

Det är inte första eller sista gången kvinnoförtryck i religionens namn uppstår - tragiska livsöden, eftersom man anser att detta är okej enligt religionen, tyvärr.






artikel från: http://www.aftonbladet.se/wendela/article3510551.ab


Kommentarer
Postat av: Stefanhum

Fruktansvärt hemskt. Bra att du tar fram sådant som man inte trodde existerarade. Bra diskussion , personlig och engagerad.

2008-10-21 @ 16:01:27
URL: http://stefanshumblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0